IMG_9420

Voor de blog van Model Workout maakte ik mijn favoriete post workout maaltje. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar de blog van Model Workout.

Zeker twee á drie keer per week ga ik braaf naar mijn kickboks lessen, en ik merk dat het me steeds beter afgaat; mijn energielevel is weer skyhigh dus ik sta ook weer wat meer in de keuken nieuwe gerechten uit te proberen. Bij veel sporten hoort tenslotte goed en gevarieerd eten. Dit is een simpel gerecht, maar precies goed voor na het sporten of als je behoefte hebt aan een knaller van een ontbijt! 

Wat heb je nodig (2 personen):

– 400 gram verse bladspinazie
– 4 eieren, waarvan 2 eiwitten
– 125 gram zilvervliesrijst
– 2 kleine kipfilets
– 4 eetlepels Hüttenkäse
– (kokos)olie om in te bakken
– 2 theelepels korianderpoeder
– peper
– zout

Hoe maak je het: 

Breng een pan met water aan de kook en kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bestrooi beide kanten van de kipfilets met korianderpoeder, peper en zout. Scheid 2 eieren en gooi het eigeel weg (of maak er mayonaise van!). Kluts het de eiwitten met de 2 andere eieren in een bakje.

Verhit wat kokosolie in een koekenpan en bak de kipfilets in 15 minuten gaar. Laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie. Snijd daarna in plakjes.

Verhit ondertussen een klein beetje olie in een pan en laat de spinazie slinken. Verhit een theelepel olie in een andere koekenpan en bak de geklutste eieren 1 minuut op laag vuur, roer af en toe om.

Verdeel alles mooi over de borden en garneer met 2 eetlepels Hüttenkäse per bord. Breng tot slot op smaak met peper en zout.

Enjoy!!