Screen Shot 2014-12-03 at 09.51.51Restaurant Herengracht in Amsterdam bestaat al een beste tijd. Ik heb er een paar keer geluncht, GT’s geklapt met een mislukte date, maar dat was het dan wel weer. Je begrijpt dat ik erg blij was met de uitnodiging om de dinerkaart uit te proberen! Nu moet je niet denken dat we daar alles van de kaart hebben lopen weg schransen; We hebben de gerechten eruit geplukt die we zelf niet vaak kiezen, en deze gedeeld. Dit alles onder het genot van een compleet wijnarrangement. Rollend naar huis, uuh Bloemenbar..

Bart, onze gastheer van de avond, stelde voor dat we begoIMG_4552nnen met een Grand Marnier on the rocks. Bij deze variant maakten “the rocks” plaats voor een enorme ijsbal, gemaakt van thee. Op één voorwaarde drinken.. Langzaam! Op deze manier kan de thee-ijsbal lekker smelten waardoor de Grand Marnier nog beter tot zijn recht komt!  Voor deze ene keer wilde ik dat best doen, en ik waande mij even op een leren Chesterfield bank met een dikke sigaar in mijn hand; In mijn hand, want ik vind sigaren knap smerig!

In de tussentijd hadden we de verwarmde tuin ontdekt. Dit werd al snel onze nieuwe hangstek tussen de gangen door. Geen sigaren voor mij, maar ik kan nog steeds blij worden van een sigaret opIMG_4567 zijn tijd. Bart kwam ons na een tijdje wel ophalen, want er stond een half dozijn oesters op ons te wachten. Bij de oesters schonk Bart een bijpassende Pinot Grigio, Tiefenbrunner, Alto Adige, uit Italië. Ik kon direct merken dat Bart veel kennis heeft van wijn-spijs combinaties, want dit ging perfect met de heerlijke vlezige oesters. De kop was eraf en na een tijdje stond het tweede voorgerecht voor onze neus. Ditmaal een Rouleau van tamme konijnenbout & gerookte eendenborst met een compote van pruimen & dressing met rode biet. Uiteraard werd hier een heerlijke rode wijn bij geschonken, namelijk een Zinfandel ‘Diamond Collection’ F.F. Coppola uit Californië.

Na een break in de achtertuin werd het tijd voor ons hoofdgerecht. Vriendin J. had de Kabeljauw met Alkmaars gort op een bedje van gegrilde seizoensgroente en ik ging voor de Trio van kalf, bestaande uit kalfssucade, kalfzwezerik (mijn absolute favoriet!!) & ravioli van kalfswang, met daarnaast een kroketje van IMG_4568schorseneren, gebakken spinazie & jus van cognac. We deelden de gerechten dus we kregen een witte en een rode wijn erbij geserveerd. Bij de Trio van kalf een Merlot Chanelets, narbonnais, Languedoc uit Frankrijk met tonen van gedroogd fruit. Bij de Kabeljauw, een Viognier ‘La Touriste’, Jean d’Alibert, Languedoc, ook uit Frankrijk, met tonen van perzik en peper. Genieten!

Na al dit lekkers was er eigenlijk geen plekje meer vrij voor een nagerecht, totdat ik de Espresso Martini met Kahlua en Wodka op de kaart ontdekte… J. hield het even op een espresso. Best een verstandige keus achteraf gezien…

Ik kan niks anders zeggen dan dat we heerlijk hebben gegeten bij Herengracht! Van begin tot het eind zijn we in de watten gelegd en dat is de reden dat ik hier snel weer terug zal komen.

tuin herengracht
Nog een pluspunt voor de rokers onder ons; De achtertuin is compleet getransformeerd tot een soort Efteling achtig terras met gezellige lichtjes, heaters en schapenvachtjes all over the place! Zelfs als je niet rookt is dit een heerlijk plekje om je even terug te trekken uit de menigte.

Nogmaals heel veel dank voor deze onvergetelijke avond! Tot snel.