IMG_4600Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd door Evelyne, de eigenaresse van de theewinkel Tea In The City op de Beethovenstraat in Amsterdam. Steeds vaker verkies ik thee boven koffie, maar stiekem heb ik eigenlijk de ballen verstand van thee. Vorig jaar kreeg ik een pot met losse thee en een bijpassend zeefje. Mij allemaal veel te veel werk dus de pot bleef onaangetast in de kast staan. Tot voor kort, want deze tasting heeft mijn kijk op thee compleet veranderd!

Bij binnenkomst in Tea In The City voel je je meteen helemaal welkom; Prachtige theepotten, theebussen van Betjeman & Barton, servies, chocolade en nog veel meer moois trekken gelijk je aandacht. De proeverij vond plaats op de eerste verdieping in de privé Petit Salon, waar ik mij even in Parijs waande. Op de toog stonden de grote karaffen met thee van Betjeman & Barton ons al op te wachten en ik zette mij neer tussen de andere bloggers.

We werden verwelkomt met een Autumn Blend thee in een champagne flute, gemaakt van oa. vijgen, hazelnoten en kweeperen. Deze thee met een fruitige afdronk ging gecombineerd met een heerlijke mini cupcake. Hierna nam Evelyne ons mee op theereis naar Japan. Een groene thee om mee te beginnen. Een kopje groene thee zul je denken; Deze Gyokuro thee staat ook wel bekend als de beste, gezondste en lekkerste groene thee ter wereld. We aten er cherrytomaatjes met verse pesto bij, wat de thee nog lekkerder deed smaken. Na deze groene thee werd plaats gemaakt voor de Oolong Vert Jade thee uit Taiwan. De Ooling Vert Jade thee combineert erg goed met vers brood & olijfolie, maar ook met een stukje kaas. We bleven nog even in Taiwan met dit keer een Oolong Dragon Noir. Deze avondthee drink je helemaal puur zonder melk of suiker, waardoor het karakter helemaal tot zijn recht komt. Wel aten we er een zelfgemaakte scone bij met aardbeienjam. Heerlijk! En goed om te weten, deze thee is laag in theïne dus geen last van slapeloosheid! Maar we gaan nog niet naar bed, want er stonden ons nog twee soorten thee te wachten. Ditmaal waren we beland in India, met een kopje Darjeeling First Flush voor ons neus en een vers gemaakte aspergesalade. Een hele goede combinatie en ondertussen blij dat ik de lunch had overgeslagen… Er leek geen einde aan te komen (en dat was maar goed ook), want we kregen als afzakkertje nog een heerlijk kopje rooibos thee met een chocolade sinaasappel stengel. Wist je dat rooibos thee eigenlijk geen echte thee, maar een kruidenmelange is? Dit komt omdat deze soort geen theïne bevat.

Ik vond het een hele leerzame en gezellige dag waarbij ik veel over thee te weten ben gekomen en ook weer leuke nieuwe bloggers heb ontmoet! Ik zal niet zeggen dat ik nooit meer theezakjes ga gebruiken, maar thuis zul je bij mij alleen nog losse thee gaan tegenkomen. Ik kan deze tasting enorm aanraden aan iedereen die van thee houdt en meer over de geschiedenis en herkomst van thee te weten wilt komen. Altijd present bij de wijnproeverij van de slijter om de hoek? Probeer voor de verandering eens een tea tasting bij Tea In The City. Het proeven gaat bijna hetzelfde in zijn werk,  en je bent wel weer een compleet nieuwe ervaring rijker.

Je kunt vanaf 4 personen bij Tea In The City de privé Petit Salon de The een Afternoon Tea reserveren. Je zult worden verwend met diverse soorten thee van Betjeman and Barton, scones, taartjes, sandwiches en chocolade. Het is ook mogelijk een Afternoon Tea op locatie te laten verzorgen en het servies en andere benodigdheden koop je dan uiteraard ook bij Tea In The City.

Ontzettend bedankt voor deze ervaring! Tea In The City behoort nu tot een van mijn favoriete plekjes in Amsterdam.