Het is weer tijd voor een weekoverzicht van mijn 28-daagse detox. De tijd vliegt voorbij, en ik vlieg inmiddels ook van de energie en vrolijkheid! Vorige week was een hectische week, omdat ik die catering klus had woensdag. Afgelopen weekend heb ik heerlijk rustig aan gedaan, gesport en van het zonnetje genoten met vrienden. Het detoxen valt me ontzettend mee, maar zo nu en dan heb ik het wel moeilijk op tijden dat mijn vrienden wel lekker wijntjes drinken en koekjes eten. Uiteindelijk ben ik achteraf wel erg trots op mezelf dat ik het heb kunnen afslaan.

Maandag

’s Ochtends begonnen met een bakje geitenyoghurt, granaatappelpitjes, gemengde noten, zaden en camu camu poeder. Ik had quinoa meegenomen naar werk en maakte een heerlijke salade met gegrilde aubergine, geitenkaas, gemengde sla, tomaten, pijnboompitten en olijfolie. Ik besloot het ’s avonds lekker rustig aan te doen aangezien ik het weekend veel gesport had en ik maakte een nasi van ronde zilvervliesrijst, rode kool, taugé, prei, chilipeper, rode ui en kastanjechampignons. Even wennen zonder kip, maar het was een heerlijk vullende maaltijd. Verder lekker vroeg gaan slapen, omdat ik dinsdag weer vroeg uit de veren moest.

foto 1

Dinsdag

De dag begonnen met een vers geperst sapje van limoen, groene appel, rode biet, spinazie en twee stengels bleekselderij. Op werk at ik tussendoor nog een handje gemengde ongebrande noten en rond de middag ben ik begonnen met de laatste inkopen voor de grote catering klus woensdag 5 maart. Het stoofvlees en de lasagne wilde ik een dag van tevoren maken en daar had ik iets te makkelijk over gedacht. Vijf kilo vlees snijden kost al bijna een uur en dan heb ik het nog niet over de groente! Rond vier uur ’s middags stond het vlees te pruttelen en kon ik beginnen aan de lasagne met gegrilde aubergine. De lunch heb ik door alle drukte overgeslagen en aangezien het fornuis vol stond met pannen, at ik een paar plakken gegrilde aubergine als avondeten. Heel slecht, maar als je een hele dag in de eetdampen staat heb je bijna geen trek meer. Rond 23:30 uur was de lasagne klaar en kon ik eindelijk gaan slapen.

foto 2

Woensdag

De wekker ging lekker vroeg, omdat ik toch nog niet tevreden was over de bovenlaag van de lasagne. Nadat ik deze opnieuw had gemaakt, trakteerde ik mezelf op een vers geperst sapje en bakje yoghurt met granaatappelpitjes, noten en zaden. L. stond om half 11 op de stoep en toen kon het inladen van de auto pas echt beginnen. Bij L. stond het overige eten en alle borden/schalen/kookspullen voor de big day. Gelukkig lagen we goed op schema en kwamen we op tijd in Aalsmeer aan waar we verder konden met de voorbereidingen van de dag. Er was wederom geen tijd om te lunchen, want er moest nog veel gebeuren. Voor mij lang geleden dat ik zo’n grote partij heb gelopen en daarom een goede planning gemaakt voor de hele dag/avond. We hadden alles op tijd af op het moment dat de eerste mensen binnendruppelden. Vooraf serveerden we antipasti gerechtjes en tegen 19:00 uur konden we het hoofdgerecht opdienen. De spaghetti carbonara was de grootste klus, omdat deze a la minute bereid moest worden. Ik kreeg gelukkig een klein beetje hulp van een bekende op het feest waardoor we snel konden schakelen en iedereen op tijd zijn of haar bordje vol kon scheppen. Iedereen was mega enthousiast en dat toverde bij ons een grote glimlach op het gezicht! Tegen half 1 ’s nachts eindelijk thuis en mijn bed voelde in tijden niet zo lekker aan.

foto 3

Donderdag

Opstaan was geen pretje na zo’n dag ploeteren in de keuken, maar na een sapje van limoen, groene appel, bleekselderij, spinazie en rode biet, voelde ik me al een stuk fitter. Mijn ontbijt bestond uit geitenyoghurt met bosbessen, noten en zaden. Als lunch maakte ik een salade van  gemengde sla, olijven, feta, tomaten, komkommer, kikkererwten en stukjes wortel. Daarnaast at ik nog een rijstwafel met humus en avocado. ’s Avonds afgesproken met twee collega’s bij SLA op de Ceintuurbaan waar ik intens genoot van een quinoa salade met gerookte makreel, venkel, komkommer en rode kool. Daarna gingen we naar de opening van de pop up store van Scotch Collectables in The Lobster House. Ondanks het flesje Stella Maris water dat ons bij binnenkomst werd aangereikt, had ik het wel moeilijk met de volle dienbladen wijn en hapjes, die om de haverklap langskwamen. Al met al een gezellig avondje uit en lag ik op tijd in bed om fris en fruitig aan de vrijdag te beginnen.

Vrijdag

Eindelijk weer een beetje bijgeslapen en de dag wederom begonnen met een vers geperst sapje en een handje ongebrande noten. Ik had nog makreel in de ijskast die op moest dus die ging door de lunch met beluga linzen, gemengde sla, tomaten, komkommer en een gekookt (biologisch) eitje. Rond 16:00 uur at ik nog een rijstwafel met humus en geitenkaas. Vrijdagavond stond er lekker niks op de planning! Ik maakte gevulde courgettes met tonijn, rode ui, tomaat, Italiaanse kruiden en geitenkaas met een rode kool-rucola salade “on the side”. Eindelijk had ik tijd om de documentaire Food Inc. te kijken en daarna ben ik onder de wol gekropen.

foto 4

Zaterdag

Compleet uitgerust fietste ik in het ochtend zonnetje  naar de sportschool voor een spinning lesje. Een beter begin van de dag is er bijna niet! Daarna kon ik het niet laten, mezelf te trakteren op nieuwe hardloop schoenen. Eenmaal thuis was ik toe aan een goede lunch en maakte ik een salade van beluga linzen, taugé, rucola, tomaat, bleekselderij, augurkjes met een dressing van geitenyoghurt, olijfolie en versgemalen peper. Na de lunch kon ik vol energie boodschappen doen op de Ten Kate markt. ’s Avonds ben ik bij een vriendin langsgegaan om lekker te kokkerellen met haar kids. We maakten rundervinken, gebakken aardappelen en worteltjes met honing. Het vlees sloeg ik over, maar ik snoepte wat mee van de aardappelen en worteltjes (zonder honing). Bij thuiskomst at ik nog een rijstwafel met tonijnsalade en daarna ben ik niet meer van de bank afgekomen.

foto 5

Zondag

Ik kon niet wachten mijn nieuwe hardloopschoenen uit te proberen dus na een vers geperst sapje van limoen, groene appel, bleekselderij, gember, spinazie en rode biet, nam ik een sprintje naar buiten! Wat is hardlopen met de zon op je bol toch heerlijk! Ik bouw het hardlopen langzaam op, omdat ik een knieblessure heb gehad. Toch ben ik wel trots op het resultaat: 5,4 km in 39 minuten (interval). Mijn lunch bestond uit een omelet met spinazie, geitenkaas en paprika. Hierna kon ik er wel weer even tegenaan en heb ik met een vriendinnetje in het zonnetje gehangen. ’s Avonds ging ik uiteten met mijn tante en zusje bij Screaming Beans en dat was weer een leuke uitdaging. Ik heb een klein beetje gezondigd met de kabeljauw die in een jasje van zuurdesembrood was gebakken, maar daarnaast heb ik alleen maar groente gegeten. Top dagje en weer helemaal opgeladen voor een nieuwe werkweek!

foto 11