IMG_6614Begin maart kreeg ik een email van Seamore Seaweed, met de vraag of ik de zeewier tagliatelle wilde uitproberen. Aangezien ik alles lust, leek mij dit een leuke uitdaging. Bij het openen van het pak wist ik niet wat ik ervan kon verwachten, maar gelukkig kreeg ik er een handig boekje met recepten en bereidingswijze bij. Een blik in mijn ijskast bracht mij tot dit recept. En wat blijkt? Zeewier is een geweldige vervanger voor pasta!

Zeewier pasta is in vergelijking met de echte pasta hartstikke gezond, vetvrij, zit bomvol vezels en zo zijn er nog vele voordelen te vinden over dit groene algje. De zeewier pasta is helaas nog niet in de supermarkt te verkrijgen. Je kunt het vinden op een paar webwinkels, maar dat loopt in de prijs al gauw op van 7 tot 14 euro per pak. Seamore wilt hier verandering in gaan brengen door het zeewier te gaan kweken. Zij hebben hier wel onze hulp voor nodig. Zie link hieronder hoe je kunt deelnemen aan de crowdfunding actie van Seamore.

Wat heb je nodig (2 personen):

– 50 gram zeewier pasta (seamore)
– roosjes van een kleine bloemkool
– 40 gram roquefort kaas
– rucola
– olie
– peper & zout

Hoe maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier

2. Kook de zeewier pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3. Snijd ondertussen de roosjes van de bloemkool en meng in een kom met een scheutje olie, peper en zout. Rooster vervolgens de bloemkool ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

4. Giet de zeewierpasta af en meng met een eetlepel olie.  Verdeel de bloemkoolroosjes en de roquefort erover.

5. Garneer met de rucola, gegarandeerd genieten!

Enjoy!

Nieuwsgierig geworden naar de zeewier pasta  van Seamore Seaweed, en wil jij dit product ook in de schrappen van de supermarkt zien liggen? Klik dan op deze link voor de crowdfunding actie, en steun Seamore Seeweed: http://www.oneplanetcrowd.com/nl/project/93930