Een paar maanden geleden tikte ik de 32 aan. Time flies when you’re having fun, zullen we maar zeggen! Uiteraard wilde ik dit in stijl vieren en gingen we eten bij Bar Fisk in de pijp. Mijn grote favoriet, want dit was de tweede verjaardag die ik er vierde! Ik vind het zo’n fijne plek met gezellig, hardwerkend personeel, heerlijke cocktails en het eten…. Zo vers en met zoveel passie bereid! Zoals zij het zelf omschrijven: Tel Aviv meets Barcelona.

Het menu

Je kunt bij Bar Fisk kiezen uit diverse gerechten. Wij hadden voor vijf gangen gekozen, en voor twee vrouwen was dit echt precies goed. We hadden ook een wijnarrangement erbij, maar wel gevraagd om halve glaasjes per keer. Wijnarrangementen & Lavinia gaan nooit zo goed samen…. En aangezien we nog in de lampen gingen hangen na het etentje leek dit ons een slim idee! 

We kregen als voorafje heerlijk Israëlisch brood met tahini dip, ingelegde bloemkool & een tomaten salsa. Simpel, maar geweldig lekker! Bij Bar Fisk, de naam zegt het al, er staat veel vis op het menu. Als je daar niet zo van houdt blijft er nog voldoende over, maar wij waren helemaal blij met veel vis.

De eerste visgerechtjes waren ceviche van makreel met ingelegd zuur (dit zie je veel terug hier in de keuken, I love it) en tonijn tartaar met rode grapefruit en pistache. En de wijn die erbij werd geschonken, daar konden we er wel twee van op, zo lekker… Het allerlekkerste gerecht vond ik de pulpo met bloemkool en labneh! Wat was die goed klaargemaakt! Als kers op de taart kregen we natuurlijk ook een typisch Israelisch dessert: “knafeh”, een knapperige zoete buitenkant met binnenin gesmolten schapenkaas. Machtig, maar zo ontzettend lekker. Uiteraard met een glaasje Israëlische dessertwijn. 

Ik kan niet wachten om hier weer te gaan eten en/of cocktails te drinken. Dank je wel, Bar Fisk voor het compleet maken van mijn verjaardag!