IMG_3319-3

Voor de blog van Model Workout maakte ik deze krokante havermoutrepen. Het recept staat al op mijn blog. Klik hier om direct te worden door gelinkt naar het platform van Model Workout.

Een lange tijd geleden kwam ik al in aanraking met açai bessen door een vriendinnetje. Destijds had ik niet door dat het zo’n enorme hype zou gaan worden. Ik haal mijn voorraad açai bij de Braziliaanse winkel op de Kinkerstraat. Ze hebben daar twee grote vriezers vol met pakjes pure açai en bakjes die al kant en klaar zijn met de granola er al bij. Açai smaakt in het begin wat apart, maar het lijkt het meest op chocolade en noten. Ik eet graag een açai bowl buiten de deur, maar zelf maken is nog veel leuker én een stuk betaalbaarder! Ik top het af met de granola die ik eerder heb gemaakt voor de Foodie Friday rubriek, check het recept hier. Uit vele wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat de açai bes vol zit met antioxidanten, vezels, calcium, magnesium, vitamines, kalium en aminozuren. Kortom, een paar bakjes hiervan per week helpt je al heel goed op weg naar een gebalanceerd leven. 

Wat heb je nodig (2 personen)

  • 100 gram pure açai bes (bevroren)
  • 100 gram zwarte bessen (diepvries)
  • 2 bevoren bananen
  • 2 handjes granola
  • 1/2 mango

Optioneel:

  • 2 handjes verse bosbessen
  • Geraspte kokos

IMG_3320

Hoe maak je het?

Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Snijd vervolgens in dunne plakken.

Voeg de açai, bessen, bevroren banaan toe aan een blender of keukenmachine en pureer het tot een glad geheel. Als het te stroef gaat kun je wat water toevoegen.

Verdeel de açai-puree over bakjes en verdeel de granola, plakjes mango en verse bosbessen erover.

Enjoy!