julius-restaurant09Amsterdam begint aardig vol te raken met grill en BBQ gerelateerde restaurants, maar daardoor des te leuker om ze allemaal uit te proberen. Julius Bar & Grill is er zo eentje die je wilt, en eigenlijk ook wel moet uitproberen. Julius Jaspers is een bekende chefkok uit Nederland. Velen van jullie zullen hem kennen van het televisie programma Masterchef. Twee jaar geleden op Taste of Amsterdam probeerde hij mij te paaien voor een BBQ contest. Die heb ik maar afgeslagen, aangezien ik totaal geen ervaring op grill gebied had. Waar ik wel heel blij van werd was de uitnodiging om in zijn restaurant te komen eten, in de pijp in Amsterdam!

Bij binnenkomst kreeg ik direct een heerlijke Viogner (VIOGNIER ‘13, DOMAINE GAYDA) aangereikt, en ik keek ondertussen mijn ogen uit; prachtige ruimte en gezellig druk. Vriendin L. kwam even later ook binnen en wIMG_7202e besloten aan de bar in de keuken te gaan zitten. Je kunt tenslotte niet elke dag meekijken hoe je eten wordt bereid in een restaurant en met de koks kletsen terwijl ze staan te zwoegen in de keuken.

L. en ik zijn niet zo moeilijk wat eten betreft dus wij lieten ons verrassen door de koks. Het begon allemaal met gestoomde oesters met zwarte bonensaus en gefrituurde uienringen met aïoli. Jum, super goed begin!

IMG_7204Kort na de oesters kregen we een plank voor onze neus met alle voorgerechten erop! Wowsers, zelfs de mannen aan een tafel achter ons vroegen zich af of wij dat ooit gingen opkrijgen. Op ons bord lag de Smokey Salmon met een créme van mierikswortel, gegrilde Aziatische Tofu, Vietnamees buikspek (specialiteit), Rare Beef Tostada en low-carb pulled pork. Dit was genieten met de hoofdletter G! Helaas niet alles op kunnen eten, want we moesten nog een plekje bewaren voor het hoofdgerecht. IMG_7206

De hoofdgerechten kwamen ook in delen, en de porties waren perfect. Als eerste kregen we de spareribs en ik ben geen grote fan van varkensvlees, maar voor deze (en die van Naughty Nuri’s op Bali) maak ik graag een uitzondering. Daarna genoten we van de perfect gegrilde gamba’s. Heel lekker en precies waar we op dat moment zin in hadden. Na de gamba’s nog een fles rode wijn uit Italië (N0 ZERO ‘12, MENHIR SALENTO) besteld, die weer perfect paste bij de gegrilde entrecôte met chimichurri, een gepofte aardappel én friet!

IMG_7207Last but not least, met nog een klein gaatje over, werd het nagerecht geserveerd. De El Coronel; citroensorbet met merinque, lemon curd en citroenwodka. Super dessert om de fijne avond af te sluiten. Naja, bij Julius dan, want wij waren nog even het Amsterdamse nachtleven ingedoken….

Dank voor de uitnodiging, Julius! Ik kan het iedereen aanraden om hier een keer te komen eten. Zorg voor een lege maag, want je wilt hier ultiem genieten van al het lekkers dat op de menukaart staat!

Last but not least, Julius opent deze zomer het nieuwe restaurant: Happyhappyjoyjoy in Amsterdam Oud-West, op de Bilderdijkstraat; traditionele voor- en hoofdgerechten worden hier vervangen door een gevarieerde kaart met kleine en verrassende Aziatische gerechten, om te delen of te proeven. Hier kan iedereen zelf bepalen wat er wordt gegeten, wanneer en hoeveel. Houd de Facebook pagina goed in de gaten om te weten wanneer ze de deuren gaan openen. Ik kan niet wachten!!

Julius Bar & Grill
Ceintuurbaan 256-260
1072 GH Amsterdam

website: http://juliusbargrill.nl/ menukaart