Barcelona…. Ik bedoel, heel veel zon, terrassen, mega veel hippe barretjes en restaurants, Cava, strand, palmbomen, vrolijke mensen en ga zo nog maar even door. Hieronder een greep uit mijn tot nu toe ontdekte pareltjes in Barcelona.

IMG_6646Picnic Restaurant – Carrer del Comerç, 1 Barcelona 08003
Fijn om te ontdekken dat Picnic om de hoek zit en de foto’s van de Eggs Benedict logen er niet om; hier moesten we naartoe! De avond ervoor was erg gezellig, dus je begrijpt dat we toe waren aan een uitgebreid ontbijt. Bij Picnic kun je aan de bar van de keuken zitten en meekijken hoe jouw eten wordt bereid. We bestelden de Eggs Benedict met een gepofte aardappel en een salade. Dit alles ging gepaard met een cappuccino, jus d’orange en veel water. Met de ogen groter dan de maag werd er ook nog een cheesecake met rood fruit besteld… Het eten, de presentatie, het klopt gewoon! Picnic opent om 13:00 uur en is dus de perfecte plek voor een uitgebreide brunch.

Brunch & Cake
Ook zo’n lekker plekje wat meer in het centrum van Barcelona. Heerlijke banken om op neer te strijken, maar ook een fijne stamtafelIMG_5601 waar je met meerdere mensen aan kunt zitten. Brunch & Cake is het zusje van Cup & Cake. De naam verklapt het al, bij Brunch & Cake kun je naast heerlijke taartjes eten, ook uitgebreid brunchen. De Eggs Benedict op een zoete wafel met kalkoenfilet schijnt populair te zijn, dus daar ging ik voor. Een gewaagde combinatie en ik moet er nog een beetje aan wennen. Tot nu toe is salted caramel nog steeds de enige zout-zoet combinatie die ik momenteel kan verdragen. De volgende keer ga ik voor de high tea met taartjes!

Bar Del Pla
De tapasbar kun je natuurlijk niet overslaan als je in Spanje bent. Het is nog knap lastig om de beste eruit te pikken, want op elke straathoek zit er wel een. Bar Del Pla is wel eentje waar je niet zomaar langsloopt. Een mini-terras met houten wijnvaten als tafels, en binnen vIMG_6660iel mijn oog direct op de bar en tafels met marmeren blad. Ik weet niet wat het is, maar ik heb een zwak voor marmer. We hadden niet gereserveerd (wel raadzaam), maar ze hadden gelukkig nog een plekje aan de bar. We bestelden een heerlijke Rioja en daarbij aten we inktvis inkt croquettes, een mega lekkere – alsof er een engeltje op je tong piest – salade van flinterdunne plakjes kastanjechampignon met een wasabi dressing, crispy gebakken biefstuk met eendenlever, gefrituurde artisjok  en patatas bravas. My lordies, wat ontzettend lekker! Mocht je mij ooit kwijt zijn in Barcelona, zoek dan hier als eerste…

Can Paixano – Cava Bar
We liepen ergens in Barceloneta en R. deed een beetje geheimzinnig. Ik: waar gaan we heen?? En dan sta je ineens in een garage, al struikelend over servetten op de grond en verbaasd over deze ruimte. In Can Paixano word je omringt door cava flessen, toeristen, locals en tapas. Het is een chaos, maar probeer de barman niet voor de gek te houden. Hij onthoudt alles, maar dan ook alles wat jij hebt gedronken en gegeten. Zelfs als je aan je tweede glas cava begint, moet je tapas bestellen. Slim, want lamme mensen in een nauwe garage wil je gewoon niet. De cava heeft hier een hele eerlijke prijs dat begint bij een schramele 1,00 euro per glas, en loopt op tot ongeveer 1,60 euro. Hier krijg je waar voor je geld en de sfeer is gewoon altijd top! Achterin zit een winkeltje, waar je de cava per fles of doos kunt kopen. Binnenkort maar een grote koffer mee 😉

IMG_6685Granja Petitbo
De dag dat we naar Granja Petitbo gingen, regende het als een malle. Toch liet ik me hierdoor niet uit het veld slaan. We moesten bij binnenkomst 15 minuten wachten, maar dat is normaal hier. Het personeel werkt met een wachtlijst en je zult ongeveer 10 – 20 minuutjes moeten wachten op een drukke dag. Laat je daardoor dus niet wegjagen, het is het wachten waard! Onze brunch bestond uit vers geperste sapjes, cappuccino, pancakes met roomkaas, agave siroop en rood fruit, een gepocheerd ei met tomaat en iberico ham op een brioche broodje en de Rancheros, lees gebakken eieren, salsa, bonen en gesmolten kaas op een wrap. Waar ik het allemaal laat? Veel sporten, liters water per dag en doordeweeks normaal doen, I guess?

Blend & Bottled – Wijnproeverij
Voor wijnproeverijen kun je mij wakker maken, en gelukkig delen R. en ik deze passie.  Blend & Bottled is opgericht door Claartje en zij snapt helemaal hoe het moet! Bij binnenkomst was het meteen dikke mik. Het begon met een cava en het eindige met rode wijn. Claartje kan met zoveel passie praten over wijn waardoor je de informatie heel makkelijk tot je neemt. We trapten de avond af met een Cava en tot het eind van de avond zijn er geen stiltes meer gevallen. Na de Cava werd het tijd voor het proeven van twee witte wijnen. Deze mochten we aan de hand van een aromawiel en andere kenmerken gaan analysIMG_6701eren. Het blijft een klus, maar wel een hele leuke! Tussen het proeven door genoten we van heerlijke Spaanse kazen en worsten en we sloten de avond af met twee rode wijnen. Uiteraard zat hier ook een Rioja tussen! Wat een avond en zoveel geleerd weer. Mocht je een avond vrij hebben voor een wijnproeverij in het Nederlands of Engels, dan raad ik deze echt volle bak aan!

Creps al Born – Cocktailbar
Na wijn komen de cocktails. Ik moest en zou de zombie cocktail bij Creps el Born proberen dus goede reden om een bezoekje aan dit kleine, en altijd drukke cocktail barretje te brengen. De zombie stond na 10 minuten voor mijn neus, met daarin een drijvende, brandende passievrucht. De smaak deed mij denken aan een split ijsje, maar dan strak van de alcohol. Alleen proef je de alcohol bijna niet, wat best heftig kan zijn als je daar niet zo goed tegen kan. Neem er dus een, of twee als je het aan kan, en ga dan verder met een spa rood of een wijntje; tenzij je de volgende dag wakker wilt worden in de kleding van de avond ervoor, en je niks meer kan herinneren hoe je bent thuisgekomen, alles is mogelijk natuurlijk..

IMG_5598Bacoa/Kiosko
Bacoa
is een burgerketen in Barcelona die je zeker niet moet overslaan tijdens je trip. Bij Kiosko hebben ze de uitgebreidste kaart, en geloof me als ik zeg dat je aan die burger en hooguit een paar frietjes genoeg hebt! Die burgers zijn reusachtig, maar echt intens lekker! Ik ging voor de burger met blauwe kaas en gekarameliseerde uienringen. Eigenlijk kon ik de burger niet helemaal op, maar met wat geduld is het toch gelukt… Lekker in combinatie met een Moritz biertje en Franse frietjes. Het is een fastfood concept dus je staat binnen ongeveer 45 minuten weer buiten, maar wel met een voldaan gevoel!