Good times on Bali

 

Op de website van I Love Health, mocht ik mijn verhaal delen. Het verhaal over mijn PCOS, dat in 2013 is geconstateerd door een gynaecoloog. Het is tijd voor openheid over dit onderwerp! Ik hoop hiermee vrouwen met PCOS te kunnen inspireren en moed te geven door te zetten. PCOS is namelijk in veel gevallen wel omkeerbaar.In deze blog vertel ik mijn PCOS heb overwonnen. Het eerste artikel gaat over hoe mijn PCOS begon en de tweede blog staat in teken hoe ik om ga met de diagnose PCOS en de symptomen waar ik mee kampte. Uiteraard sluit ik het nu af met een positief artikel. Lees hieronder hoe ik mijn PCOS onder controle heb gekregen en dus heb overwonnen.Klik hier om het eerste deel van mijn verhaal te lezen. En klik hier om het tweede deel te lezen.

Hoe ik nu om ga met de PCOS symptomen

In mijn tweede blog schreef ik over de symptomen. Deze symptomen zijn gelukkig enorm verminderd! De eetbuien zijn verdwenen, door bloedsuiker in balans te houden. Dit doe ik door bepaalde voeding met elkaar te combineren. En wat zo ontzettend fijn is, de haargroei op bovenlip en kin is ook bijna weg. Wat ik al van jongs af aan lastig vind is het in bedwang houden van mijn “buikje”. Daaraan kan ik direct herkennen als het in mijn lichaam en met mijn bloedsuikerspiegel even niet goed gaat. Ik vertrouw er wel op dat het helemaal goed gaat komen. Niet alles kan in één keer, en zoveel symptomen zijn al wel weg of sterk verminderd.

Wat deed ik om mijn PCOS symptomen te laten verminderen:

  • Hormoonyoga
  • Mindfulness eten cursus
  • Orthomoleculaire therapie
  • Meditatie
  • Voeding aangepast; biologisch, gluten- lactose- en suikervrij. En alcohol consumptie van veel naar heel minimaal (2 glazen wijn per week maximaal)
  • Eten volgens fasen binnen mijn cyclus
  • Sporten volgens fasen binnen cyclus
  • Therapie

“Ik zal altijd gevoelig blijven voor de PCOS symptomen. Alles is balans!”

Het bovenstaande heeft mij geholpen mijn lichaam weer in balans te laten komen. Wat ik heb geleerd is lief zijn voor jezelf, en niet boos worden als iets niet lukt of te langzaam gaat. Door te experimenteren kom je er beter achter wat voor jou werkt op de lange termijn, en wat niet. Ik zal altijd gevoelig blijven voor de PCOS symptomen. Alles is balans! Op een feestje kan ik nog steeds genieten van een goed glas wijn, maar niet meer elke dag.

De combinatie van het lijstje hierboven heeft ervoor gezorgd dat mijn lichaam weer in balans is gekomen. Wees lief voor jezelf en probeer niet alles tegelijk te willen. Dan zie je ook niet wat wel of niet werkt. Ik zal mijn hele leven gevoelig blijven voor hormoonschommelingen dus ik neem alles in het leven met een schepje balans. Een glas wijn en een feestje horen er nog bij, maar wel met mate. 

Lavinia fratzen, pcos overwinnen

Never give up! 

Een grote shout out naar alle vrouwen die nog maar net erachter zijn dat ze PCOS hebben. Ik kan het, dus jij kan het ook! Ik was veel bezig met andere vrouwen die al verder waren dan ik en zelfs PCOS hadden overwonnen. Nu kijk ik terug en weet ik precies wat ik niet deed. Ik zat teveel in mijn hoofd, in plaats van in mijn lichaam. Je lichaam vertelt je precies waar het behoefte aan heeft. Momenteel mediteer ik dagelijks en stel ik geregeld de vragen: ‘hoe voel ik mij vandaag?’ Wat is de keuze die bij mij past?’

Het was een grote les in mijn leven te leren van mijn intuïtie uit te gaan in plaats van alle gedachten die mij soms helemaal gek maakten. Zoveel verdriet, frustratie en vermoeidheid. Wat een reis, maar het was het zo waard. Ik heb gevoeld dat ik leef, en vooral dat ik mijzelf uit die put wilde trekken. Die kracht is magisch, en gun ik jou ook. Blijf altijd geloven in jouw pad, want iedere vrouw heeft haar eigen pad. Met ups en downs, want die horen er nou eenmaal bij. Door met jezelf deze reis aan te gaan, ga je je zoveel krachtiger voelen.

Volg mij op Instagram (@laviniafrantzen) voor een kijkje in mijn dagelijkse leven als hormoon coach to beprivate chef, receptontwikkelaar (PCOS proof) en inspirator. Mijn vernieuwde website/platform met nog meer tips & ebooks zullen snel af zijn.

Denk je dat jij PCOS hebt? Maak dan eerst een afspraak bij de huisarts voor een diagnose. Kijk vanuit daar weer hoe je het verder wilt gaan aanpakken. Weet in ieder geval dat er meerdere mogelijkheden zijn, dan alleen regulier.

Liefs,

Lavinia